Gyakran Ismételt Kérdések

TUTEC GY.I.K.

Mit jelent az, hogy „TUTEC / tutec”?

A TUTEC egy varázs szó. Ejtsd: „tutec”. Kiejted és máris mosoly húzódik az arcodra. Ezt a mosolyt előállítottuk egy speciális anyagból, kifeszítettük két fa közé. Így készült az első tutec. Most már több tutec is létezik. Van, amibe magadat meg a többieket teszed, és van amibe más dolgokat teszel. A TUTEC üzleti fogalma: brand, jogi formája: vállalkozás, szellemi formája: közösség. A tutecek pedig eme kísérlet gyermekei.

 

FÜGGŐÁGY

Miből vannak a tutecek?

A tutecek egy rendkívüli szakítószilárdságú nylonból készülnek. A nedvességet magukba szívják és elvezetik, ezért lélegző tulajdonságokkal bírnak. Mi az ejtőernyő-selyemhez hasonlítjuk az anyagukat, de ez senkit ne tévesszem meg, az ejtőernyők nem ugyanebből az anyagból készülnek.

A tutecekhez jár kötél is?

A tutecek tartalmazzák az anyagot, ami a tutec fekvőfelületét biztosítja, két rövid (kb. 30cm hosszú) hegymászó kötelet, ami a két darab acél kampót tartja. Továbbá tartalmaznak 2 x 2,5 m hajókötelet - ami a legellenállóbb kötélfajta -, amivel többnyire bárhol rögzítheted a tutecedet.

Tényleg elbírnak 250 kg-ot?

Igen. A 250 kg-os határt biztonsági okokból szabtuk meg, úgy hogy túlbiztosítsuk magunkat. Soha sem lehet tudni, hogy kinek mi jut eszébe egy tutecben. Saját tapasztalataikból állíthatjuk, hogy három kb. 90 kg-os ember (270 kg) egyszerre feküdt benne. Ezt a képeink is bizonyítják!

Hogy lehet kimosni a tutecet?

30º-on, kézzel. Előtte érdemes kivenni egy mozdulattal az acél kampókat, hogy ne sérthesse fel semmi sem az anyagot. A napon 10-15 perc alatt szárad.

Mi az a hajókötél?

A hajókötél (amit a tutechez adunk) olyan sodrott poliészter kötél, amit vitorlázásnál használnak. Jól bírja a nedvességet.

A tutec kötél is elbír 250kg-ot?

A kötél 300 kg-ot bír egy szálon.

Mire kell vigyázni a tutecben?

A két legfontosabb dolog, ami közvetlenül árthat a tutecnek az a magas hő (cigaretta parázs, nyílt láng, vasaló stb.), illetve a hegyes, éles tárgyak (kés, tűsarok, hegyes ékszer stb.). A nap UV sugárzása is roncsolja az anyagot hosszútávon, ezért nem érdemes 2-3 évre egy helyen tartani az udvaron, mert kifakul.

 

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Hogyan lehet felakasztani egy tutecet?

A tutecet a hozzá tartozó kampóknál fogva lehet rögzíteni. érdemes a kampók és a rögzítési pont közé egy kötelet (tutec kötél) beiktatni. Részben azért, mert óvjuk mind az acél kampót, mind a rögzítési pontot a súrlódástól, részben pedig azért, mert az esetek 95%-ban a két rögzítési pont nincs elég közel egymáshoz, és meg kell hosszabbítani.

Az ideális felfüggesztési távolság 3-5 méter között van.

Hogy rögzítsem a kötelet?

A kötelet a legpraktikusabb saját magán áthurkolni. Ha túl hosszú a kötelünk, amibe a tutec kampóját szeretnénk akasztani, akkor kössünk egy hurkot a kötélre, és a hurok fölé akasszuk a kampót. Ezzel a módszerrel nagyon könnyen beállíthatjuk a kívánt magasságot.

Az erről készült videónkat itt nézheted meg!

Ki lehet oldozni a köteleket?

Nincs szükség a kötelek kioldozására. Ám, ha a távolság túl nagy ahhoz, hogy a félbehajtott kötéllel átérjük, akkor érdemes a csomót kibontani, bekötni a kikötési pontot, és visszacsomózni.

Mit csináljak, ha otthon nincs hova felakasztanom?

Ne add fel! Biztos, hogy találsz megfelelő helyet. Nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Rövid, 15 perces munkával fel lehet szerelni két hintakampót bármelyik otthonba, és már meg is van a hely.

A tutecet csak két fa közé lehet akasztani?

Természetesen nem. Érdemes böngészni a képeket, hogy eddig kinek mi jutott az eszébe, hogyan függessze fel magát.

Hogy kell beszállni a tutecbe?

A legegyszerűbb módja, ha háttal állva megfogod a szélét. Egy kicsit szétnyitod, majd lassan beleereszted magad. Ha már benne vagy, akkor érdemes beforogni, és egy kicsit fészkelődve eligazgatni az anyagot magad alatt.

Hogy kell kiszállni a tutecből?

Először ki teszed a lábaidat, majd belekapaszkodsz a szélébe, és eltold magad a kezeiddel. Ha kilógatod a lábaidat, akkor a tutec oldala megfeszül, és rá tudsz támaszkodni.

Hogy érdemes feküdni benne?

Ez elsősorban attól függ, hogy milyen cselekvést szeretnél benne folytatni. Általában enyhén keresztbe érdemes feküdni.

Lehet aludni a tutecben?

Természetesen lehet. A tutecben való alvás rendkívül pihentető, mivel a testhelyzet, amiben elalszol a legenergiatakarékosabb, amit az emberi test felvehet. Feltehetően nem fogsz olyan sokat aludni, mint egy ágyon, de biztos, hogy a szervezeted ez alatt a rövidebb idő alatt is kipiheni a fáradalmait.

Szabad-e dohányozni a tutecben?

Nem ajánlott. Elsősorban azért, mert könnyen kárt tehetsz benne. Másrészről azok, akik tutecet használnak, rendszerint megtalálják benne a tutec szellemiségét, ami nehezen fér össze a dohányzással. Épp úgy, ahogy a templomban sem szoktak rágyújtani az emberek.

 

VÁSÁRLÁSI ÚTMUTATÓ

Hol lehet tutecet venni?

Tutecet legegyszerűbben a Weboldalunkon keresztül tudsz beszerezni. A katalógus oldalon tudod a kosaradba rakni az általad megkívánt tutecet. Majd a kosár gombra (fenti főmenü) kattintva megnézheted a kosarad tartalmát. Innen már csak néhány lépés, hogy úton legyen a csomagod.

Az Internetes rendelés mennyire biztonságos?

Mivel semmilyen jelszót, bankkártya számot, pinkódot nem kérünk, csak NEVET (megrendelő), CÍMET (ahova majd szállítunk), TELEFONSZÁMOT (amin a kapcsolatot tarjuk) és E-MAIL CÍMET (ahova a rendelésed másolatát küldjük), így nincs is olyan adat, amivel vissza tudnánk élni. A telefonos kapcsolatfelvételi lehetőség előnye, hogy mi is biztosra tudunk menni, hogy tényleg Te rendeltél tőlünk.

Ha nem tetszik, akkor ki lehet cserélni?

Az EU jogszabályai szerint Internetes vásárlás esetén 8 napos ingyenes visszavásárlási garanciát kell biztosítani. Ha nem tetszik a tuteced, vagy vissza szeretnéd kapni a pénzed, akkor 8 napon belül gond nélkül megteheted. Felhívjuk a figyelmedet, hogy a tutecedet neked kell hibátlan állapotban visszajuttatnod hozzánk a saját költségeden!

Mennyibe kerülnek?

Comfort tutec: 14.900 Ft

Light tutec: 12.900 Ft

Mennyi garancia van a tutecekre?

2 év garanciát vállalunk.

 

VISZONTELADÓKNAK

Hogyan lehetek tutec viszonteladó?

Ha boltod van vagy vásározó vagy, esetleg szeretnél nyári fesztiválokon egy kis befektetéssel pénzt keresni, akkor keress meg minket a tutec(kukac)tutec(pont)eu címen. Számos furcsa értékesítési ötletet fogadtunk már el. Nem zárkózunk el semmi elől.

Milyen kritériumai vannak a viszonteladóságnak?

Szerezd meg a bizalmunkat.

Mit tanácsoltok egy kezdő tutec viszonteladónak?

Érezd jól magad! Ha szakmai tippekre van szükséged, azokat egy teázás mellett beszéljük majd meg.

 

EGYÉB

Szeretnék én is képet küldeni a tutecemről, mit tegyek?

Képet feltehetsz a Facebook oldalunkra (www.facebook.com/tutec), vagy elküldheted a tutec(kukac)tutec(pont)eu címre. Miután felraktuk a weboldalra értesítünk róla. És rögtön szólhatsz mindenkinek, hogy kezdhetik a keresést, hogy hol is vagy Te.

Lehet egyedi tutecet rendelni?

Ezt csak nagyon nagyszámú rendelés esetében, hosszú szállítási idővel áll módunkban teljesíteni.

© 2012 Tutec - powered by OpenCart